Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019 malam esok (13 Julai 2019)

Berita SAFA

SEJARAH akan dipahat di Stadium Likas pada 13 Julai 2019 di mana skuad Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019. Ianya sejarah yang membuka...

Read More →

Info Terkini

Tewaskan Kelantan serikan majlis penobatan juara Skuad Tambadau

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menghadiahkan penyokongnya kemenangan 1-0 ke atas Kelantan pada perlawanan terakhirnya sebagai tuan rumah...

Read More →

Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019 malam esok (13 Julai 2019)

Berita SAFA

SEJARAH akan dipahat di Stadium Likas pada 13 Julai 2019 di mana skuad Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga...

Read More →

Tambadau tamatkan penantian 23 tahun rangkul trofi juara Liga Premier musim ini

Berita SAFA

  KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menyelesaikan misinya menjulang gelaran juara Liga Premier di stadium UiTM Shah Alam dengan...

Read More →

Sabah FA @ FB

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Keputusan masa penuh 90+4'

SABAH 1-2 PAHANG

#PialaMalaysia2019
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Takpa la cuba lg th depan. Harap dpt beri saingan dlm liga super 2020 sbg wakil borneo

Bye2

Sudah agak jadi begini. Kalau taktikal long pass di liga perdana dibawa ke liga malaysia, memang tersingkir awal.

sabah byk pluang....

Hancur....

Koyakk 🥀

Tatap sukung biar kalah.

apa suda jadi huhu

Malas sudah mau ambik tahu

Tahniah pasukan Tambadau Percubaan yang baik. Tambadau beri tempuan Liga super tahun hadapan .

Long ball

Kena sedar dan akur juga..setakat itu ja kemampuan permainan sabah sekarang ni..kena kerja keras lagi..apa pun Sabah tetap dihati 💪💪💪

Tahniah kerana mengekalkan rentak kalah

Pengalaman yg baik untuk tambadau ke liga super.. boleh lah baiki mana yg kurang... tatap sukung bah.

hatrik kalah bossku

tumpuan penuh bagi liga super tahun depan... pengurusan dan coach akan memperbaiki segala kelemahan disetiap position.. klu perlu cari pemain import yg betul2 competent utk game2 yg lebih besar... Semoga berjaya tambadau

telsingkil suda si oto boss🤣🤣🤣

Lesen jurulatih tu sama. cuma jurulatih kena cr idea corak permainan yg sesuai dgn kebolehan pemain. tp kalau lwn semua tinggi masih main bola tinggi. itu penyakit ..

Berderai air mata bossku

Pasukan Sabah sekarang kalau di bandingkan pasukan sabah yang lalu .Pasukan.sabah yang ada sekarang jauh lebih baik.daripada dulu. bertahun tahun.penghuni liga perdana

Gogo Tambadau.. 👍👍👍👍👏👏👏

Sebenarnya, Pahang tidaklah kuat mana pun.. -Jurulatih Sabah-

Okaylah... boleh perbaiki lagi

Kna ayam ayam

View more comments

Tamat separuh masa pertama 45+1'

Sabah 0-2 pahang
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Sabah 0 Pahang 8

Jgn marah....

Tahniah....

No longball..

Congrats and good luck

Tertutup sdh peluang Sabah kali ni. . Kalau nak bersaing dlm LS Sabah kena ada budget y mantap utk memberi saingan dgn team lain. .

sandiii owhhh...sdih plak dduk d stadium ni

Naluri aku kuat,,tak guna pegi liga super kalau jadi team belasahan/rogol tanpa melawan oleh club lain,.hancur harapan hati penyokong bosku,nampak team dia dirogol ditempat sendiri...

Kemon Sabah!

4-1

Bungkus 😂

Komon sabahhhh

Nama ja juara bikin malu betul 😓😓😓😓😓😓

Sukur la nak

Jngn mimpi lh buli menang

Tahniah!!! Sabah kerana akan kalah lagi!

Apa dah jadi?

Sabah masih comfort zone menang liga perdana

ahhh kalah lagi....teruskn jak bah longball tu...last game bg tu Pemangku presiden turun main..

Bye2

Lauk

kenak blasah suda ni..apa cer sabah ni ????

GG

Masih Ada peluang..

Baru mencari rentak bah tu..sabar..

View more comments

Salam Takziah

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) mengucapkan salam takziah kepada keluarga Mohd Suffian Ab Rahman, 41, penjaga gol Terengganu FC yang telah menghembuskan nafas terakhirnya, sebentar tadi.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya & mengampuni dosanya. Al-Fatihah.

#FAM #HarimauMalaya
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

??? Life is uncertain and fragile

Alfatihah....

اللهم اغفرله وارحمه وعافه واعف عنه

Alfatihah....

Al fatihah

Al- fatihah

Al fatihah

Innalillahi wainnaillaihi rojiun.....

Kesian...al fatihah.

Salam takziah.

Al-Fatihah

RIP

Al-Fatihah....

Al-fatihah

Al fatihah

Salam takziah..

Alfatihah

Rip..

Al fatiha

إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ Al-Fatihah... بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِِ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ ۞ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۞ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ۞ إيَّاكَ نَعْبُدُ وإيَّاكَ نَسْتَعِينُ ۞ اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ ۞ صِرَاطَ الَّذِينَ أنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّيِنَ آمِّيْن... اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهاُ وَارْحَمْهُا وَعَافِهاِ وَاعْفُ عَنْهاُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهاُ وَوَسِّعْ مُدْخَلَهاُ وَاغْسِلْهاُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ وَنَقِّهاِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ وَأَبْدِلْهاُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهاِ وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهاِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهاِ وَأَدْخِلْهاُ الْجَنَّةَ وَأَعِذْهاُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ أَوْ مِنْ عَذَابِ النَّارِ . Ya ALLAH.. ampunkanlah dosanya, limpahkan rahmat kepadanya, selamatkan dia dan ampunkan kesalahannya. Muliakan kedudukannya, luaskan tempat tinggalnya, mandikan dia dengan air, salji dan embun. Bersihkannya daripada kekotoran dosanya sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dengan rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka. Semoga roh arwah ditempatkan bersama dengan para nabi, siddiqiin, shuhada dan solihin. اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن...

Salam takziah

إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ Al-Fatihah... بِسْــــــــمِ اٌللَّهِ اٌلرَّحْمَنِ اٌلرَّحِيْـــــــــمِِ اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ العَالَمِينَ ۞ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ۞ مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ۞ إيَّاكَ نَعْبُدُ وإيَّاكَ نَسْتَعِينُ ۞ اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ ۞ صِرَاطَ الَّذِينَ أنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ الضَّالِّيِنَ آمِّيْن... اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهاُ وَارْحَمْهُا وَعَافِهاِ وَاعْفُ عَنْهاُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهاُ وَوَسِّعْ مُدْخَلَهاُ وَاغْسِلْهاُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ وَنَقِّهاِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ وَأَبْدِلْهاُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهاِ وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهاِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهاِ وَأَدْخِلْهاُ الْجَنَّةَ وَأَعِذْهاُ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ أَوْ مِنْ عَذَابِ النَّارِ . Ya ALLAH.. ampunkanlah dosanya, limpahkan rahmat kepadanya, selamatkan dia dan ampunkan kesalahannya. Muliakan kedudukannya, luaskan tempat tinggalnya, mandikan dia dengan air, salji dan embun. Bersihkannya daripada kekotoran dosanya sebagaimana dibersihkan pakaian yang putih dari segala kekotoran. Dan gantikan rumahnya dengan rumah yang lebih baik dan pasangan yang lebih baik. Masukkan dia ke dalam syurga dan lindungilah dia daripada azab kubur dan ujiannya serta jauhkan dia dari azab neraka. Semoga roh arwah ditempatkan bersama dengan para nabi, siddiqiin, shuhada dan solihin. اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن...

Al fatihah

Takziah

Salam takziah..semoga roh beliau d tmpt kan d dlm syurga..

View more comments

PROMOSI SHOPEE BELI 1 PERCUMA 1

Nikmati promosi tiket "beli 1 percuma 1"
Untuk perlawanan Piala Malaysia Sabah vs Pahang. Jualan dimulakan hari ini sehingga pukul 5 petang hari jumaat.

Dapatkan promosi ini sekarang di :
shopee.com.my/PM-3-Piala-Malaysia-2019-Sabah-vs-Pahang-i.123592074.2589831414

#PialaMalaysia2019
... See MoreSee Less

PROMOSI SHOPEE BELI 1 PERCUMA 1

Nikmati promosi tiket beli 1 percuma 1
Untuk perlawanan Piala Malaysia Sabah vs Pahang. Jualan dimulakan hari ini sehingga pukul 5 petang hari jumaat.

Dapatkan promosi ini sekarang di :
https://shopee.com.my/PM-3-Piala-Malaysia-2019-Sabah-vs-Pahang-i.123592074.2589831414

#PialaMalaysia2019

Comment on Facebook

Buat di tawau bah

Acel De Buckethead Budysham Idisamsan Alif Afwan Faizul Abdullah MaMan Hidayat Jannahati

Berbumbung teda ka?

Mohd Sofree Laiman

Ada live kah

Tiket kat stadium likas dah mula jual x?

bila maw dptkn tiket

Muhammad Afif Mohd Hanif Azlan Mohd Hanif

Fake.....

Md Syairul Bin Masli

Daniel Adha Mohd Nazri 😬

Anez Hernanez

Diey Yan jom laa

Bagi no tel senang utk berhubung dgn pengurusan beli tikit.

Ayuu Diasin yuu, bkn ko ada try ka ne d shopee? Betul ka?

Kalau nak jemput ramai penonton hadir ke stadium mesti Tambadau janji boleh main cantik dan menang game malam itu

Nurul Amanina Ramzie yang beli

Annuar Sukur

Adli Lidin Lidin Nasib

Shunsulith Junior

jom tengok

Terdesak c pistul takut tiada org dtg tengok bola di likas...😂😂😂😂

pahang adui na..

View more comments