Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019 malam esok (13 Julai 2019)

Berita SAFA

SEJARAH akan dipahat di Stadium Likas pada 13 Julai 2019 di mana skuad Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019. Ianya sejarah yang membuka...

Read More →

Info Terkini

Tewaskan Kelantan serikan majlis penobatan juara Skuad Tambadau

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menghadiahkan penyokongnya kemenangan 1-0 ke atas Kelantan pada perlawanan terakhirnya sebagai tuan rumah...

Read More →

Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019 malam esok (13 Julai 2019)

Berita SAFA

SEJARAH akan dipahat di Stadium Likas pada 13 Julai 2019 di mana skuad Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga...

Read More →

Tambadau tamatkan penantian 23 tahun rangkul trofi juara Liga Premier musim ini

Berita SAFA

  KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menyelesaikan misinya menjulang gelaran juara Liga Premier di stadium UiTM Shah Alam dengan...

Read More →

Sabah FA @ FB

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Tamat masa penuh 90+4'

Sabah 2-0 Pulau Pinang
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Tahniah TambadauπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ

Tahniah!!

Gud biri gudπŸ’ͺπŸ’ͺ

Welcome back tambadau...

Tahniah

Tahniah πŸ‘πŸ»

Terlambat....

Apa kesudahan team sabah ni...ada arapan ka ni lgi

Mantap

Terbaik tambadau....

last jumpa perak.biar kalah jgn mengalah

Macam biasa kalah atau menang sabah tetap di hati ku #sabahtanahairku

Janji menang tmpt sendiri..Teruskan perjuangan

Tahniah tambadau suda terlambat tertutup suda peluang teruskan cabaran kerana pasukan Perak mengalahkan Pahang...apa pun teruskan bersaing utk tahun hadapan.

Adakah 2 jaringan itu hasil hantaran jauh yang kerap dipraktis oleh pemain Sabah? Sorry sy aga2 saja tiada tingu game ni. Apa pun tahniah..

Tahniah

Sabah lah yang bagus

www.facebook.com/fanrhinos/ Pls LIKE page Buletin Arena Sabah.πŸ’–

Biar pun x layak tapi lawan ttp lawan πŸ’ͺπŸ˜‰

Mantap Tahniah

FAM kena ubah format kelayakan musim akan dtg...semua tempat ketiga kumpulan A hingga D layak last 8 Challenge Cup ke😊

Lambat sdh ni..klu perak tewas lwn pahang..masih ada harapan..

Alto Linus baik ko training lagi membuat percubaan ke tiang gol lah... Td tu huru hara

*BAJU TAMBADAU* Sapa bminat boleh info.. Saiz S, M, L, XL dan 2XL. Maklumat lanjut.. www.wasap.my/+60197971131/Nk_order_baju_tambadau #Nak gambar, pm saja.. #Support geng kita di padang. #Biar tunduk asal menandukπŸ˜€

View more comments

Tahniah Datuk Haji Hamidin Haji Mohd Amin dipilih sebagai Presiden Malaysian Football LeagueDATUK HAJI HAMIDIN HAJI MOHD AMIN DIPILIH SEBAGAI PRESIDEN MFL

Baca lanjut πŸ‘‰ www.malaysianfootballleague.com/portal/news-details?id=296

#MFL
... See MoreSee Less

Tahniah Datuk Haji Hamidin Haji Mohd Amin dipilih sebagai Presiden Malaysian Football League

Comment on Facebook

TahniahπŸ‘πŸ‘

Tahniah semoga bola speak d negara kita maju dan terus maju ke hadapan

Tahniah Datuk

Setinggi-Tinggi Tahniah kepada Datuk Hj Hamidin Bin Hj Mohd Amin, Presiden FAM Di Atas Penganugerahan Darjah Panglima Jasa Negara (PJN) Ikhlas Daripada Persatuan Bola Sepak Negeri Sabah

#fam #safa
... See MoreSee Less

Setinggi-Tinggi Tahniah kepada Datuk Hj Hamidin Bin Hj Mohd Amin, Presiden FAM Di Atas Penganugerahan Darjah Panglima Jasa Negara (PJN) Ikhlas Daripada Persatuan Bola Sepak Negeri Sabah

#fam #safa

Comment on Facebook

Tahniah

Tahniah

Keputusan masa penuh 90+3'

Pahang 1-0 Sabah

#PialaMalaysia2019
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Mngecewakan

straightt lose 5 time ow..

tambadakkkkk

bagus buang la tu import ... sdh taw defend ad d dapan maw tggu lagi bola ... ap macam kamu nhe ... main d liga premier saja la buduh .... rugi sy bili tiket....

Takpa....fokus liga super

Sya x pham dngan prmainan sabah ne tk tratur hilang arah mcm tngkap kerbau hutan

5 kali beturut turut..taktik yg sama..tukar la tu coach.

Tak pa jadi kan kekalahan ni utk persediaan liga super..

Apa lgi klu liga super nnt..

kalah je..

Bonus juara liga premier sudah kena bagi kah..kabut muka dorang moyok kalah sungai moyog πŸ˜‚

Striker ayam mati mendez entahh apa dia buat no skill

Bye2 piala malaysia.. Semoga brjya dlm liga super..

Knapa main mcm tu??adehhhh..

perak dan p.pinang seri...jd klu sabah menang dua2 perlawanan sterusny 6mata dan p.pinang,perak kalah masi ada hrapan...

kalah lg

Jelius out. Coach hanya layak utk liga perdana saja..

Bubar je la tim ni buat malu sabah

Teruk betul mainan sabah apa sdh jd asik kalah sj..

Hmmm

Import semua out..randy baruh x tau apa fungsi dia.semuala ba out kecuali alto ok sikit

Jgn d liga super semusim sj.. N tolong la jgn jadi pasukan belasahan d liga super nnt..

Pahang main td mcm training petang2 ja. Kana ayam2 ja player sabah td. Kalo pahang main btul2 td bole score smpi 4 0 oh..

Bonusss kemenangan mana... tlong SAFA jawab...

Sangat teruk bikin malu sja nma ja juara liga premier

View more comments