Buru kemenangan untuk betulkan keadaan: Jelius

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Ketua jurulatih Tambadau Sabah, Jelius Ating berkata, kemenangan ke atas UiTM FC di Stadium Likas malam esok (Sabtu) adalah cara terbaik membaiki keadaan yang tidak...

Read More →

Info Terkini

Tambadau Sabah sedia memburu kemenangan walaupun hanya diperkuatkan tiga import

Sabah Tambadau

KOTA KINABALU: Tambadau Sabah sedia memburu kemenangan walaupun hanya diperkuatkan tiga import apabila melayani kunjungan Selangor United...

Read More →

Buru kemenangan untuk betulkan keadaan: Jelius

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Ketua jurulatih Tambadau Sabah, Jelius Ating berkata, kemenangan ke atas UiTM FC di Stadium Likas malam esok (Sabtu) adalah...

Read More →

Mari datang ramai-ramai sokong Tambadau: Henry

Sabah Tambadau

KOTA KINABALU: Pengurus pasukan Henry Saimpon ajak penyokong datang beramai-ramai memberi sokongan semangat kepada Tambadau Sabah melayani...

Read More →

Sabah FA @ FB

Sesi latihan petang skuad Sabah FA pada 4-1-2019 di Stadium Likas.
----

Kelibat 5 pemain import iaitu Fred (Brazil), Paulo Henrique (Brazil), Leonardo (Brazil), Taesu Park (Korea) dan Khairallah Abdelkbir (Maghribi) sudah tidak kelihatan hari ini.

Hanya tinggal Heo Jaenyong (Korea) yang masih menjalani latihan bersama pasukan Sabah.

#sabahfamediaofficial
... See MoreSee Less

Sesi latihan petang skuad Sabah FA pada 4-1-2019 di Stadium Likas.
----

Kelibat 5 pemain import iaitu Fred (Brazil), Paulo Henrique (Brazil), Leonardo (Brazil), Taesu Park (Korea) dan Khairallah Abdelkbir (Maghribi) sudah tidak kelihatan hari ini. 

Hanya tinggal Heo Jaenyong (Korea) yang masih menjalani latihan bersama pasukan Sabah.

#sabahfamediaofficial

 

Comment on Facebook

Susah sabah Kenapa x juga dapat import ni

Hahahha..lucu2 juga safa ni..sengaja maw buat penyokong rasa teruja dengan import2 tu saja..last2 ambil juga import yg di kitar semula #sandiwara

In JA we trust. tidak hadir hari ini tidak semestinya sudah gagal.

Masih kabur2 lg importnya....team lain ready2 sdh bosku

xda bajet kalik..

Apapon kt ttp sokong apa yg SAFA lakukan.....Radu lahhhh

Org lain sdh atur game frenly...mcm thn lepas juga ni..berkakai cari import..last2 sign yg x dtg trial..klu mau sign yg x dtg trial jgn yg alang2 punya player..

Kalau tiada import yang sesuai kemungkinan Ramos akan di pangil semula..

Tuan jersi sabah fa bla keluar😊

Mahal mungkin

Apa cerita sudah Safa ne πŸ˜‚

Dengar2 safa mau sign liridon dan matias conti.

Cuba la try invite c Marwan Sayedeh trial sama sabah....

satu defend satu playmaker cukup..

Malas mau komen ne safa.

SAFA MASIH TIDO..MASIH DIBUAI MIMPI

Bualn 1 sda import pun blum ada haha..pasukan lain sda buat persahabatan ntuk keserasian pemain

Fred tu bukan masih ada kontrak dgn MU ka?

Freadly Nuin napa ko xturun training ni

admin bila ada trial import lg? pm pm ya..bosku..

Ahh sangat selow..santai..santai..bilang tu lagu la..gaya2 ja tu yg dtg last2 recycle balik ja percayalah..bkn sy x percaya sama coach JA dia pun mau cari yg terbaik ba tu tp tengokla import yg dtg pun nda buli tarik perhatian..

imfort baru otw dri papua tu..xpaya treening terus sain kontrek

Last player kmu ambil ayam ayam aws kamu safa...x sdar lgi sdh lma dduk dlm liga kumbhan ni😑😑😑😑😠😠😠

Ramai pemain import pun buli lagi arh memilih nie safa hahaha..

bila mau friendly ni bos..last2 guna import season lepas saja ni..hari2 traning..ibarat keris kalau hari2 di kasi asap kalau mlm jumaat nda guna sia2 jg.

+ View more comments

Flashback

#sabahfamediaofficial

Sabah Football Association
Stadium Likas Bergema dan ada kerlipan cahaya. Ayuh Ayuh Ayuh Sabah Ku Hari Ini Kita Mesti Menang. #sabahfamediaofficial #penyokongpemainno12
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Terbaik

saja mau tanya..mana penyokong2 ni time sabah d bawah??

Sabah lwn pa ni

Throwback dapat apa?

Bila ada pre-season Sabah? Harap admin bg pihak SAFA dpt jwb ni soalan la. Sbb ramai sudah yg tertunggu2 ni bosku.

Throwback saja. Friendly bila?

Laaa iyekeee ..

Malar trubik itu trial pelancung todak sdh sign ka atau pok percent lagi

Saya cadang sama sabah fa,kasi banyak admin yg mengurus ini page..ini page sangat lembab,bukan sikit2 bha peminat bola sepak sabah ni..mo tingu perkembangan dari masa ke masa pun susah..ini page bukan urang sabah sja yg follow,urang seberang pun follow,malu bha sama football association dari negeri/kelab Lain..sorry mungkin admin pun sibuk dengan kehidupan sendiri juga..bukan mo kasi salah admin✌sbb itulah mo cadang supaya safa melantik lebih banyak admin untuk mengurus ini page..lembab/lidut bha ini page mcm line digi juga lidut

page bola sepak yg paling lembab di malaysia

Rindu πŸ’•

Biar kalah.. jnji smua pemain local...

Md Adzryn Shaswan Joseph Pilod πŸ’ͺπŸ’ͺ

Tahun 2019 Kita punya..tapau..Bo's Ku ..

Oiiiii awal juga cuti tahun baru cina.. Ka diam2 happy ending di manila tu..

Time lawan JDT je penuh stadium... Kemon sabah fans...penuhkan likas... Ayuhhhhh

Radu tatap radu #badakselamanya from LD

Teda sdh bgini.. Jan harap la bosku.

peter anthony ok baitu, kami paham juga klu jadi pemangku, aik yg jadi presiden betul2 kamu tida mau ckp ka..πŸ˜’

Radu tatap radu 😌😌

Jauh

+ View more comments

5 months ago

Sabah Football Association

... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Hamran peter idol

Ni ngam kna sambung,masih muda,bnyak sumbangan juga tahun lalu,tutama dlm kempen piala mlysia

https://www.facebook.com/malaysianfootballleague/videos/1387911348006547/

Smboii..

Semog cepat recovery post ACL recon...focus physio dlu...masih muda...jaga lutut untuk long term benefit

Saya berminat nak berlatih sama team ini , boleh saya daftar? saya memng cari bola padang di sabah .

Radu tatap radu 😌😌

+ View more comments

5 months ago

Sabah Football Association

Koleksi foto sesi latihan petang skuad Sabah di Stadium Likas.

6 pemain import yang masih menjalani latihan dan trial bersama skuad Sabah adalah Heo Jaenyong (Korea), Fred (Brazil), Paulo Henrique (Brazil), Leonardo (Brazil), Taesu Park (Korea) dan Khairallah Abdelkbir (Maghribi).

#sabahfamediaofficialKoleksi foto sesi latihan petang skuad Sabah di Stadium Likas. 6 pemain import yang masih menjalani latihan dan trial bersama skuad Sabah adalah Heo Jaenyong (Korea), Fred (Brazil), Paulo Henrique (Brazil), Leonardo (Brazil), Taesu Park (Korea) dan Khairallah Abdelkbir (Maghribi). #sabahfamediaofficial
... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

bh impot sabah sudah pasti kah sepe?

rugi klu xda harapan ni tw

poulo henrique ganso?

Victor Sakandar aiyaaa cip ..ko bah ni harapan ejen cri player import haha

Zlatan Ibrahimovic pun blh jga..

fred brazil y main d mu ka tu..hahaha

Bila start liga ni?

Blh drop ka roki kalau ada yg lebih bagus walaupun dia masi ada kontrak? Igor cerina pun ada kontrak tp masih boleh kena drop dan kena ganti kasonde.

Sabah boleh..radu boleh

Admin.. Bg la nama penuh import Brazil ni...

Ada list pnh pmain Sabah ka admin

Cari import yg berkualiti..jgn alang2 ni tahun..kerajaan sudah ubah..safa pun kena ubah..kalau tidak pun kasi lah apa2 piala ni tahun..

Jurulatih mau datuk OKS

Hrap ada miracle 2019 fo sabah rhinos, skurangnya2x top 4 in liga prdana.. #jgnkcamsya #justberipndagansja

Terkejut la jga barisan pengurusan safa skrg... But no comen... Pengurusan dan pengalaman bermain d padang... Sangat jauh bezanya... Good lucky sabah fc 2019

Nampaknya rony harun tdk kelihatan d sna... Kemana kah dia pergi?.. Sabah Football Association

Radu tatap radu 😌😌

+ View more comments