Tewaskan Kelantan serikan majlis penobatan juara Skuad Tambadau

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menghadiahkan penyokongnya kemenangan 1-0 ke atas Kelantan pada perlawanan terakhirnya sebagai tuan rumah Liga Premier di Stadium Likas sebentar...

Read More →

Info Terkini

SAFA baharu tekad buka lembaran baharu

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Barisan baharu Persatuan Bola Sepak Sabah (SAFA) yang diterajui Datuk Peter Anthony bertekad buka lembaran baharu dalam...

Read More →

Tewaskan Kelantan serikan majlis penobatan juara Skuad Tambadau

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menghadiahkan penyokongnya kemenangan 1-0 ke atas Kelantan pada perlawanan terakhirnya sebagai tuan rumah...

Read More →

Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019 malam esok (13 Julai 2019)

Berita SAFA

SEJARAH akan dipahat di Stadium Likas pada 13 Julai 2019 di mana skuad Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga...

Read More →

Sabah FA @ FB

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Tahniah Malaysia! ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Esok Cuti Sekolah Kerja

2022 world cup tokyo Group A BRAZIL SPAIN GERMAN MALAYSIA

Malaysia u19 1-0 thailand u19 Malaysia 2-1 thailand(senior)

Menunjukkan mutu bolasepak Malaysia di landasan yang betul..

asok tak cuti ke

Tahniah

Mcm lama ko nda post ni admin..post pun bukan pasal perkembangan negeri kita.. esok update perkembangan pasukan min.. buat kerja sikit..

Well done HARIMAU MALAYA! You can win all the way in the 2 round matches. All the best!

Sapawi tamaha

Apa khbar tambadau

🀣🀣🀣🀣

Tahniah,,,

Brendan gan jga lah paling ok....

Harap Nasib TCH tidak serupa LTK

Timakasi sabah..sbb amik awal import brendan gan..manatauk nnti bG balik join saFA

Tahniah harimau Malaya

2022 world cup tokyo Group A BRAZIL BELGIUM GERMANY MALAYSIA

Samir main btul smlm..sblum ni mcm tiada taring..πŸ‘

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Main kasi cepat panas dia bossku apapun terbaik H Malaya

Ok πŸ‘πŸ‘πŸ‘Œ

View more comments

2022 World Cup/2023 Asian Cup Qualifiers | Thursday, 14th November 2019

Starting XI

MALAYSIA vs THAILAND
National Stadium, Bukit Jalil, 8.45 pm

MALAYSIA: 22. Khairulazhan Khalid (GK); 4. Syahmi Safari, 3. Shahrul Saad, 7. Aidil Zafuan Abd Radzak (C), 6. La'Vere Corbin-Ong; 15. Brendan Gan, 8. Nor Azam Abdul Azih, 14. Syamer Kutty Abba; 13. Mohamadou Sumareh, 20. Syafiq Ahmad, 11. Safawi Rasid.

Subs: 1. Farizal Marlias (GK), 2. Matthew Davies, 5. Adam Nor Azlin, 9. Norshahrul Idlan Talaha, 10. Azzizan Nordin, 12. Afiq Fazail, 16. Syazwan Andik Ishak, 17. Baddrol Bakhtiar, 18. Dominic Tan, 19. Akhyar Rashid, 21. Danial Amier Norhisham, 23. Haziq Nadzli (GK).

THAILAND: 23. Siwarak Tedsungnoen (GK)(C), 3. Elias Dolah, 4. Sarach Yooyen, 7. Supachok Sarachat, 8. Ekanit Panya, 10. Teerasil Dangda, 12. Korrakot Wiriyaudomsiri, 14. Manuel Bihr, 16. Phitiwat Sukjitthammakul, 18. Chanathip Songkrasin, 19. Tristan Do.

Subs: 1. Kawin Thamsatchanan (GK), 2. Sasalak Haiprakhon, 5. Adisorn Promrak, 6. Pansa Hemviboon, 9. Supachai Jaided, 11. Bordin Phala, 13. Nitipong Selanon, 15. Narubadin Weerawatnodom, 17. Tanaboon Kesarat, 20. Chatchai Budprom (GK), 21. Sivakorn Tiatrakul, 22. Suphanat Mueanta.

#FAM #HarimauMalaya #AsianQualifiers
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Goodluck

xda update tembadau min?

Good luck team

Malaysia 0 -1 Thailand

2-1😘

ambil balik brendan gan tu..rugi lpskn

Terbaik

terbaik msian

Brendan gan terbaik

View more comments

🏟 INFO PENGESAHAN VENUE DAN TARIKH BAGI PERLAWANAN AKHIR PIALA MALAYSIA 2019

#PialaMalaysia2019
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Komonlah jdt.

mmng pilihan JDT tapi sya ambil Kedah Juara dlm 90 minit 0-0 .. tambahan masa 1-0

Jdt

JDT

Mesti pgdil akhir drpda EPL ni kn

saya pilih kedah.sbab kedah semangat besar.tak mlambatkn masa.walaupun dah kalah

Kedah.....jangn lah banyk2 kasih gol 2-0 ja terus bertahan

kan bagus sabah final piala malaysia

Nurulkasidah Yaacob on x onπŸ˜€

JDT cmfirm juara

Jdt

Kemenangan kedah tak masuk akal,gol extra time tak dikira gol away,sepatutnya penalty

Saya sokong jdt,

Sabah

Sy pili jdt..

Kedah 2 Jdt 1

Inda sabar sbh vs jdt thn dpn

Jdt

Jdt

View more comments

1 month ago

Sabah Football Association

SAFA baharu tekad buka lembaran baharu

info selanjutnya di:
sabahfa.com.my/safa-baharu-tekad-buka-lembaran-baharu/
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Yg ni sa sokong sangat2..

Jgn jadi mcm melaka united uda.. Ingat sblm belanja last2 gaji tunggak bungkus jga akhirnya

Pikat hati penyokong dlu..marketing produk kasi bnyk..

Teruskan bosku. Program akar umbi yg paling pnting. Msti kasi mantap btul2 bosku.

Utamakan penyokong juga dato. Tanpa sokongan dari rakyat sabah. Bolasepak tu tidak bermakna...rasanya sudah tiba masanya gendang dbawa masuk balik ke stadium.sokongan padu penyokong salah satu penarik penaja menaja pasukan.

Penyokong adalah pemain ke 12.. Musim depan pertimbangkan la utk membenarkan NBU mbawa masuk gendang2, pnyokong boleh mbawa masuk bendera, mafla, banner.. Itulah penyeri stadium. Mana2 stadium di eropah pun mcm bgitu.. Sbelum ni tiada jg kes2 org kena pukul sma gendang, kena ampas sma tiang bendera, kena ikat dgn banner.. Harap pihak safa dpt beri pertimbangan la.. perkara ini jg pasti akan menarik minat ramai penyokong yg dtg ke stadium.. Tkasih..

Tekad dan perancangan jangan hangat2 taik ayam jak..kebanyakkan persatuan bila diterajui oleh orang2 politik bila buat sesuatu mesti hangat2 taik ayam jak. Jadi mcm JDT,Perak & Kedah. Bila buat,buat betul2.

Troli dah tukar belum?

Safa sendiri tiada pembaharuan .. pinjam pejabat org πŸ˜‚

Teruskan, simpan d FB sebagai kenangan, nnt 2021 boleh throw back..

In Shaa Allah... Aamiin YRA...Cuma satu shj kita berharap sangat..."Jangan hangat² tahi ayam shj"...Akhirnya,layu dihujung mekar...πŸ˜ŽπŸ‘πŸ‘

tapi begitulah bila ahli politik jd pemimpin sukan...bila kerajaan bertukar....kepimpinan sukan pun akan bertukar...dan pelan yang dirancang akhirnya berkubur begitu sahaja...

Free jak saya mau masuk..kenyang perut beli beras tu tiket rm15 πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tahniah Datuk Peter Anthony kerana akan menarajuhi kepimpinan SAFA ... Teruskan dan pastikan semua soal perkara2 berbangkit dpt berjalan lancar disamping dpt memimpin sebaik mungkin kerana SAFA perlukan pemimpin yg btl2 faham dasar bola sepak d Negara ini khususnya d negeri Sabah.1 perkara yg paling penting ialah mencari idea supaya dpt memikat penonton dtng ke stadium bila pasukan bermain d gelangang sendiri.

Berbelanja biar brpadah2 nanti X mampu bayar gaji player pulak nantiπŸ˜’πŸ˜’

Kena dengar permintaan penyokong, jangan buat safa macam hak milik persendirian Terimalah kritikan!!

Harap gaji pemain jangan lagi tertunggak .

Kalau ada org politik..tiada juga sampai kemana itu..pigi la belajar sana sama jdt jangan malu

Sy fans kedah... Sy syorkan Sabah pkai ja jurulatih tempatan guna coach luar negara bnyk pkai duit.. Calon paling layak bimbing Sabah tahun depan irfan bahti dia bnyk pengalaman

Semoga apa yg dirancang dipermudahkan..

View more comments