Tewaskan Kelantan serikan majlis penobatan juara Skuad Tambadau

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menghadiahkan penyokongnya kemenangan 1-0 ke atas Kelantan pada perlawanan terakhirnya sebagai tuan rumah Liga Premier di Stadium Likas sebentar...

Read More →

Info Terkini

SAFA baharu tekad buka lembaran baharu

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Barisan baharu Persatuan Bola Sepak Sabah (SAFA) yang diterajui Datuk Peter Anthony bertekad buka lembaran baharu dalam...

Read More →

Tewaskan Kelantan serikan majlis penobatan juara Skuad Tambadau

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Tambadau Sabah menghadiahkan penyokongnya kemenangan 1-0 ke atas Kelantan pada perlawanan terakhirnya sebagai tuan rumah...

Read More →

Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga Premier 2019 malam esok (13 Julai 2019)

Berita SAFA

SEJARAH akan dipahat di Stadium Likas pada 13 Julai 2019 di mana skuad Tambadau Sabah akan `dimahkotakan’ dengan gelaran Juara Liga...

Read More →

Sabah FA @ FB

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 days ago

Sabah Football Association

SAFA baharu tekad buka lembaran baharu

info selanjutnya di:
sabahfa.com.my/safa-baharu-tekad-buka-lembaran-baharu/
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Yg ni sa sokong sangat2..

Jgn jadi mcm melaka united uda.. Ingat sblm belanja last2 gaji tunggak bungkus jga akhirnya

Pikat hati penyokong dlu..marketing produk kasi bnyk..

Teruskan bosku. Program akar umbi yg paling pnting. Msti kasi mantap btul2 bosku.

Utamakan penyokong juga dato. Tanpa sokongan dari rakyat sabah. Bolasepak tu tidak bermakna...rasanya sudah tiba masanya gendang dbawa masuk balik ke stadium.sokongan padu penyokong salah satu penarik penaja menaja pasukan.

Penyokong adalah pemain ke 12.. Musim depan pertimbangkan la utk membenarkan NBU mbawa masuk gendang2, pnyokong boleh mbawa masuk bendera, mafla, banner.. Itulah penyeri stadium. Mana2 stadium di eropah pun mcm bgitu.. Sbelum ni tiada jg kes2 org kena pukul sma gendang, kena ampas sma tiang bendera, kena ikat dgn banner.. Harap pihak safa dpt beri pertimbangan la.. perkara ini jg pasti akan menarik minat ramai penyokong yg dtg ke stadium.. Tkasih..

Tekad dan perancangan jangan hangat2 taik ayam jak..kebanyakkan persatuan bila diterajui oleh orang2 politik bila buat sesuatu mesti hangat2 taik ayam jak. Jadi mcm JDT,Perak & Kedah. Bila buat,buat betul2.

Troli dah tukar belum?

Safa sendiri tiada pembaharuan .. pinjam pejabat org πŸ˜‚

Teruskan, simpan d FB sebagai kenangan, nnt 2021 boleh throw back..

In Shaa Allah... Aamiin YRA...Cuma satu shj kita berharap sangat..."Jangan hangat² tahi ayam shj"...Akhirnya,layu dihujung mekar...πŸ˜ŽπŸ‘πŸ‘

tapi begitulah bila ahli politik jd pemimpin sukan...bila kerajaan bertukar....kepimpinan sukan pun akan bertukar...dan pelan yang dirancang akhirnya berkubur begitu sahaja...

Free jak saya mau masuk..kenyang perut beli beras tu tiket rm15 πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Tahniah Datuk Peter Anthony kerana akan menarajuhi kepimpinan SAFA ... Teruskan dan pastikan semua soal perkara2 berbangkit dpt berjalan lancar disamping dpt memimpin sebaik mungkin kerana SAFA perlukan pemimpin yg btl2 faham dasar bola sepak d Negara ini khususnya d negeri Sabah.1 perkara yg paling penting ialah mencari idea supaya dpt memikat penonton dtng ke stadium bila pasukan bermain d gelangang sendiri.

Berbelanja biar brpadah2 nanti X mampu bayar gaji player pulak nantiπŸ˜’πŸ˜’

Kena dengar permintaan penyokong, jangan buat safa macam hak milik persendirian Terimalah kritikan!!

Harap gaji pemain jangan lagi tertunggak .

Kalau ada org politik..tiada juga sampai kemana itu..pigi la belajar sana sama jdt jangan malu

Sy fans kedah... Sy syorkan Sabah pkai ja jurulatih tempatan guna coach luar negara bnyk pkai duit.. Calon paling layak bimbing Sabah tahun depan irfan bahti dia bnyk pengalaman

Semoga apa yg dirancang dipermudahkan..

View more comments

Image attachmentImage attachment

Comment on Facebook

Bgus ambil tu no 19 vietnam

X pyh ambik pemain indon

Samuga Sabah Manang Sabah Tatap

Bole deal andik dulu la bos. Dia suda biasa liga malaysia. Laju juga dia lari tu klu ngam taktikal

David da silva..??

Nda paya la klu indon...

Cubalah ambil penjaga gol vietnam

Ambil Andik, ambil Nik Akif. Main hantaran pendek. InsyaAllah boleh bersaing. Kalau main long ball. Satu musim ja lah Liga Super.

bnyk tu..pemain reject kita boleh ambil.

Adoi indo?? Begaduh jak tau

Ya botul 19 pamain vitedam

Kalau boleh ambil import vietnam & thailand sebab performance league indonesia kurang competitive kerana itu lah JDT tak pernah ambil Player import kat sana sejak TMJ take over

LIGA INDON KUAT GADUH AMBIL PEMAIN VIETNAM TAU THAILAND MAIN DIORANG LAJU LAJU ,, bagi player untuk asian ba coach sekadar pendapat

Klu cari di Indon, tujuannya sdh jelas, cari pemain import badgetπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜œ

Hanya bejit cukup utk pemain Indonesia

Sy urg perak .cer try risik beto' aka khairil anwar (bekas kapten under 21 msia)di perak dia simpanan sj

ambil la player Melaka United.Ada Syafiq Rahim sana.

Suka hati si julius lah...ambil pemain impot dari Guam pun ndah apa.

Ambil pemain australia sahaja lagi mantap

terbaikkk...cri pmain yg berkualiti...

Ya saya setuju klu ambil pemain dari Thailand atau Vietnam. Gaji pun mungkin tidak mahal sebelum ini belum pernah sabah ambil pemain import dari Thai atau Vietnam. Sabah perlukan striker dan midfield saja lagi. Defence suda mantap.

Saya harap dia ambil tu kawan2 suku Timor...mcm titus bonai dan kawan2 nya....ramai penyokong tu

Bah ambil si naga yg miss penalty sukan sea dulu..

jauh jg cari gendang import..

Bagus tukar juruh latih la

View more comments

Good luck Malaysia!2022 World Cup/2023 Asian Cup Qualifiers | Thursday, 10th October 2019

Starting XI

VIETNAM vs MALAYSIA
My Dinh National Stadium, Hanoi, 8.00 pm (9.00 pm Malaysia Time)

VIETNAM: 23. Dang Van Lam (GK), 2. Do Duy Manh, 3. Que Ngoc Hai (C), 4. Bui Tien Dung, 5. Doan Van Hau, 8. Nguyen Trong Hoang, 9. Nguyen Van Toan, 10. Nguyen Cong Phoung, 14. Nguyen Tuan Anh, 16. Do Hung Dung, 19. Nguyen Quang Hai.

Subs: 1. Nguyen Tuan Manh (GK), 6. Nguyen Trong Hung, 7. Nguyen Phong Hong Duy, 11. Nguyen Anh Duc, 12. Nguyen Huu Tuan, 13. Nguyen Viet Phong, 15. Pham Duc Huy, 17. Vu Van Thanh, 18. Nguyen Tien Linh, 20. Nguyen Huy Hung, 21. Nguyen Thanh Chung, 22. Pham Van Cuong (GK).

MALAYSIA: 1. Farizal Marlias (GK)(C); 2. Matthew Davies, 3. Shahrul Saad, 7. Aidil Zafuan Abd Radzak, 6. La'Vere Corbin-Ong; 15. Brendan Gan, 16. Abdul Halim Saari; 13. Mohamadou Sumareh, 20. Syafiq Ahmad, 11. Safawi Rasid; 9. Norshahrul Idlan Talaha.

Subs: 4. Syahmi Safari, 5. Adam Nor Azlin, 8. Danial Amier Norhisham, 10. Azzizan Nordin, 12. Akram Mahinan, 14. Syamer Kutty Abba, 17. Irfan Zakaria, 18. Dominic Tan, 19. Akhyar Rashid, 21. Nazirul Naim Che Hashim, 22. Hafizul Hakim Khairul Nizam Jothy (GK), 23. Khairulazhan Khalid (GK).

Referee: Mooud Bonyadifard (IRAN)

#FAM #HarimauMalaya #AsianQualifiers
... See MoreSee Less

Good luck Malaysia!

Comment on Facebook

O ini yg bgs ni terbaik

Mat yo bgus jan c msuk first half

Lama betul baru ada semula player sabah menyarung jersi no 10 negara ni. Biarpun sub saja. πŸ˜‰

Rangking 99 v 158

Go harimau Malaya teruskan perjuangan..

ba kasi main azizan

1-0 😡😡😡

halim saari out...

Da pun 1-0 hasil kesilapan pemain malaysia yg tdk memberi tekanan dan kawalan ketat pada pemain lincah pasukan vitnam

No.10 arapan 2nd half...

Refre bkin panas...

Bukan game bagi pasukan harimau Malaysia mlm ni ... Mcm lemah saja tu pemain semua tdk menjadi.

Nom 16 hancur sampai no 20 maw pg ambil boleh di bawa... Kesian brenden gan... Boleh tukar sda masa ke2 kc masuk c azizan.. jauh bh dri sabah ke semanjung

Aq x tau kenapa mat yo special d hati jurulatih negara.yg sebaya dia sudah mau pencen

Kurang menyerlah malaysia mlm ni.

Ini lah masalah kalau tiada penyerang sensasi club dari jkr player darwis & midfiel kuntaling

shopee.com.my/imatono

View more comments

Pasukan Juara Liga Premier 2019, Sabah Tambadau akan mengadakan Road Show di Kudat pada Ahad ini.

Inisiatif ini adalah hasil daripada usaha ADUN Tanjung Kapor, YB Ben Chong yang juga merupakan Pembantu Menteri Perdagangan dan Industry Sabah.

Program ini dibawakan ke Kudat oleh Ben bukan sahaja untuk penduduk Kudat tapi juga Banggi, Kota Marudu dan Pitas.

Semoga peminat bola sepak tempatan dapat manfaatkan peluang yang diberikan untuk bertemu dgn pemain-pemain Sabah sambil menatap trofi Liga Premier dengan lebih dekat.

Pasukan Tambadau Sabah juga akan mengadakan perlawanan Persahabatan dengan pasukan pilihan Kudat.

Datanglah beramai-ramai.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Klu bule datang juga ke sandakan . Ramai pemain yang bagus di sini.

ikt keretapi ka

road show cari pemain baru la.

Baie...sudah

Buat "my team".cri pmain tmpatan.cri d sluruh pelusuk daerah Sabah.masih berkesempatan utk psediaan liga super2020.lagi bermanfaat..

πŸ™„

x singgah Kota Beludkh?

Tahun ni teda dtg tawau kah

Using your free time to earn rm4k from rich auntie daily WhatsApp 601121155326

Budysham Idisamsan MaMan

View more comments