Tambadau uji kekuatan di Filipina

Berita SAFA

  KOTA KINABALU: Filipina antara destinasi awal skuad Tambadau Sabah menguji kekuatan dalam persiapannya menghadapi Liga Malaysia musim ini. Pengurus pasukan, Henry Saimpon...

Read More →

Info Terkini

Skuad Tambadau hampir lengkap

Sabah FA

KOTA KINABALU: Skuad Tambadau Sabah sudah ada senarai hampir lengkap bagi menghadapi Liga Malaysia musim ini. PRESIDEN Persatuan Bola Sepak...

Read More →

Tambadau uji kekuatan di Filipina

Berita SAFA

  KOTA KINABALU: Filipina antara destinasi awal skuad Tambadau Sabah menguji kekuatan dalam persiapannya menghadapi Liga Malaysia...

Read More →

Kurniawan ketua jurulatih Sabah, import baharu dalam proses akhir

Berita SAFA

KOTA KINABALU: Perlantikan Kurniawan Dwi Yulianto menamatkan teka-teki pengendali skuad Liga Super Tambadau Sabah menghadapi Liga Malasyia...

Read More →

Sabah FA @ FB

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Sekitar sesi latihan skuad Tambadau Sabah di Padang SAFA, hari ini. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

perlu reformasi mcm jdt.. fasiliti d tahap rendah😒

Terbaik Tambadau

Jersi baru bila nak pamer?

Sapport sapport kàsi like dolo gaiss.... www.facebook.com/fanrhinos/

Kasi upgrade lg tu fasiliti buat macam selangor tu ok la. Kecil tapi lengkap

Harap2 ada lah nanti usaha untuk mencantikkan lagi kawsan ni lah ...kesian betul

Ui recycle jersi tahun lalu ka? Ndkda perasmian lg ni

Tahniah PAGE SAFA...aktif sdh balik

go go Sabah

www.remove.bg Admin boleh pakai benda ni utk hilangkan background logo safa tu. Kalau enda pakai basic edit di phone pun boleh tu Macam aku selalu pakai PicsArt. Supaya smart sikit kau punya watermark. Semoga tips ini membantu anda sebagai admin.

kesian juga safa ni. padang latihan pun teruk. antara team liga super plng teruk padang latihan nya

ksi active juga page instagram

C Dennis kasi match fitness

Ayuh πŸƒ... Kasi jadi.. Sudah jadi, kasi Radu.. Sang 🦏 .. Setia menunggu.. Apa2 roger2..

Aku harap Sabah FA main cara tiki taka jangan main long pass terus.

Upgrade juga bah Fasiliti... Buat mcm Selangor biar kecil... Asal ada🀘

For The First Time Tahniah, Semakin Baik Dan Semoga Terus Maja Sabah FA

Harap ada jutawan yg sponsor utk fasiliti SABAH FA ni.. Hehehehe 😁,

Training Hard bos !! Ndak juga minta banyak bah,,cukuplah jgan tersingkir dari liga super ok sdah tu..

Perbaiki lagi pengurusan...belajar dari mereka yg berjaya.

kesian betul padang tu.. secukup rasa ja 😭 apa la nasib team negeri kita ni.. serba kekurangan πŸ˜ͺ

MantapπŸ’ͺπŸ’ͺsabah fa,radu tetap radu..kasih fit2 smua spya ndak mkn habuk ntiπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Badak rhino @ tambadau boleh.. πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

belajar dr jdt.apa kata sabah kasi pulak tengku mahkota sulu handle.🀣🀣🀣apa pendapat mu jo Julain Jilhani Jimlani

Pasang dinding ba di padang training tu macam stail jdt tau selangor kan cantik,, pasti padang bagi cun elok sikit baru player kita semangat misi liga super 2020

View more comments

Selamat Ulangtahun Kelahiran ke-49 kepada YB. Datuk Peter Anthony, Presiden Persatuan Bolasepak Sabah (SAFA).Ikhlas daripada Ahli Majlis Tertinggi SAFA serta
Barisan Pengurusan, Kejurulatihan, Pemain dan seluruh Warga SAFA
... See MoreSee Less

Selamat Ulangtahun Kelahiran ke-49 kepada YB. Datuk Peter Anthony, Presiden Persatuan Bolasepak Sabah (SAFA).Ikhlas daripada Ahli Majlis Tertinggi SAFA serta 
Barisan Pengurusan, Kejurulatihan, Pemain dan seluruh Warga SAFA

Comment on Facebook

atur bagus2 ni tahun..

Wow..sama ow..

HB DPA ...semoga dipsnjangkan umur dan dimurahkan reziki

Harap 2Piala jd sasaran tahun niπŸ‘

Happy Birthday God bless you.

Happy Birthday Datuk

Omulok kopo gia ndo bos...amu ku no koilo amu kono karati boros do tokou..miunali noh kopio montiriπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

HB DPA ...semoga dipsnjangkan umur dan dimurahkan rezeki

❀️❀️❀️❀️❀️❀️

Selamat hari lahir datuk moga panjang umur murah rezeki

Gaji pemain jgn tungak ar bosku nt jd team belasahan nt liga super...

Happy batdy tuan..

Happy birthday datuk..semoga sentiasa sihat.panjang umur dan murah rezeki.

Hpy bfday dato Awet muda ow dato masi buli main bola

Happy birthday datuk gbu

Happy birthday datuk

Hepi Birthday YB Datuk..semoga sukses, diberikan kesihatan Dan ceria selalu

Happy birthday Datuk, God Bless πŸ™πŸ™πŸ™

Bila Sabah mahu p Liga Super...ada pemain sabah yg bagus main tempat Lain pulak bah...Kalau dulu pemain sabah Main untuk negeri..

Saya ucapkan selamat ulang tahun kelahiran datuk

View more comments

Comment on Facebook

All the best and do the best

Stdum likas tu patut d cat baru

πŸ‘πŸ‘

Masih d tahap kampung2 jika dibandingkan dgn pasukan2 lain dlm liga superr.... Stdium jgn ckp lh sebap itu stdium negri....

Jangan jangan si petrus ini main macam kerbau

TerbaikπŸ’ͺπŸΌπŸ’―

Mau upgrade stadium likas tu,

good luck

Gg

πŸ‘

Hrp menyengat liga super nti

Come back.sabah

Ayuh πŸƒ... Kasi jadi.. Sudah jadi, kasi Radu.. Sang 🦏 .. Setia menunggu.. Apa2 roger2..

View more comments